27 juli 2023 martijn

PHP en uw website

er verandert veel!

Het einde van oudere PHP-versies: wat het betekent en hoe we u beschermen

Overstappen naar PHP 8 is noodzakelijk. Wij zijn voortdurend bezig met het monitoren van de nieuwste technologische ontwikkelingen en innovaties om ervoor te zorgen dat de websites van onze klanten veilig en up-to-date blijven. Een van de kritieke factoren in deze inspanning is de PHP-versie die uw website ondersteunt.

Wat is PHP en waarom is het belangrijk?

PHP, een afkorting van “Hypertext Preprocessor”, is een server-side scriptingtaal die vooral wordt gebruikt in webontwikkeling. PHP is verantwoordelijk voor het beheer van dynamische inhoud, sessies en databases en bouwt in wezen de logica van uw website. Het is de drijvende kracht achter vele bekende online systemen, waaronder Facebook en WordPress en heel veel andere platforms en systemen. Lees hier meer over php.

Einde van ondersteuning voor oudere PHP-versies

Zoals met elke technologie, worden oudere versies van PHP na verloop van tijd uitgefaseerd en vervangen door nieuwere versies. Recent hebben we vernomen dat de ondersteuning voor PHP-versies 7.4 en 8.0 later dit jaar zal stoppen. Alleen PHP-versies 8.1 en 8.2 zullen dan overblijven en ondersteund worden.

Wat zijn de potentiële gevaren van het gebruik van verouderde PHP-versies?

Elke nieuwe versie van PHP bevat patches voor beveiligingslekken, nieuwe functies en verbeteringen aan de snelheid en prestaties. Wanneer een versie niet meer wordt ondersteund, stopt de PHP-organisatie met het uitbrengen van updates en het dichten van beveiligingslekken voor die versie. Hierdoor wordt de website vatbaar voor verschillende beveiligingsrisico’s, waaronder gegevenslekken en hackingpogingen.

Waarom moeten websites elke vijf jaar worden vernieuwd?

Het web evolueert voortdurend. Nieuwe technologieën, beveiligingsprotocollen en design trends komen op en worden een standaard in de industrie. Bovendien zijn zoekmachines zoals Google voortdurend hun algoritmes aan het bijwerken en geven ze de voorkeur aan websites die voldoen aan moderne technologische en beveiligingsstandaarden. Daarom is het cruciaal dat websites elke vijf jaar worden vernieuwd om relevant, veilig en effectief te blijven.

Wat doen wij bij Effectiv Communicatie?

Zoals gezegd hebben we ons gecommitteerd aan de continue veiligheid en het up-to-date houden van de websites van onze klanten. We begrijpen de risico’s die verbonden zijn aan het gebruik van verouderde technologieën en PHP-versies. Daarom raden we onze klanten aan om hun websites opnieuw te bouwen om te voldoen aan de nieuwste technische en beveiligingsstandaarden. Wij bouwern in WordPress, Shopify en kunnen ook tailormade voor u aan de slag.

Samen zullen we de transitie naar de ondersteunde PHP-versies naadloos en stressvrij maken, terwijl we ervoor zorgen dat uw website esthetisch en functioneel blijft zoals u gewend bent.

Als u vragen heeft over dit proces of als u klaar bent om de volgende stap te zetten naar een veiligere en efficiëntere website, neem dan gerust contact met ons op. We zijn er om u te helpen.