Masterclass Artificial Intelligence voor food-professionals

’Minder kosten en trouwere klanten in de foodsector met direct toepasbare AI-tools’

Regelmatig krijgen we vragen van klanten over Artificial Intelligence. Alle media staan er bol van: BNR, online, kranten, TV. Het gaat allemaal over AI en de ongekende mogelijkheden. De meeste gestelde vragen zijn:

‘Moet ik ook aan AI doen?’ 
‘Ben ik bezig iets belangrijks te missen?’ 
‘Wat moet ik doen om bij te blijven?’
‘Wat kan AI voor mij doen?’

Vanuit deze vragen en onze kennis hebben wij een programma samengesteld. Dit programma is er voor bedrijven die willen weten wat AI voor hen kan doen, maar ook voor ondernemers die al besloten hebben een stap vooruit te willen maken met AI en dit succesvol willen integreren binnen hun bestaande marketing en communicatie.

Waarom wilt u deze training juist bij Effectiv. volgen?

Effectiv. is een reclamebureau dat al 30 jaar bedrijven onder meer in de foodsector ondersteunt in hun marketingcommunicatie. Wij kennen de uitdagingen in deze branche en weten daardoor welke rol AI hierin kan spelen.

Voor wie is deze Masterclass bedoeld?

Deze praktische Masterclass is gericht op marketeers en directie in de foodsector. 

AI: Waarom juist nu?

De foodsector heeft te maken met specifieke uitdagingen. Er wordt steeds meer verwacht, de kosten stijgen en de krapte op de arbeidsmarkt is blijvend.

 • Klanten eisen steeds snellere, efficientere en goedkopere levering en service
 • Het is steeds lastiger competent personeel te vinden 
 • De prijzen van grondstoffen en energie stijgen explosief
 • Technologische ontwikkelingen gaan steeds sneller 
 • De overheid lijkt u tegen te werken door ingewikkelde en onbegrijpelijke regelgeving: u moet in alles mee
 • De steeds dringender noodzaak duurzaamheid te integreren in het bedrijfsplan

Ondernemers staan onder steeds meer druk om met deze ontwikkelingen mee te gaan. Doen zij dit niet, dan neemt iemand anders hun plaats in.

Daarom is AI juist nu actueel. AI kan een bondgenoot zijn om u tegen minimale kosten te ondersteunen, u op de hoogte te houden en snel te kunnen anticiperen op alle ontwikkelingen. Het is nu al zichtbaar: wie het slimst gebruik maakt van AI heeft het voordeel. 

De komende 2 jaar worden beslissend. De ondernemers die het beste erin slagen AI tot een efficiënt onderdeel van hun bedrijfsvoering te maken zijn het meest zeker van hun bestaan in de toekomst.

Na deze eendaagse training bent u volledig op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op gebied van AI in marketing en communicatie. Tijdens de Masterclass maakt u kennis met de 13 onmisbare AI-tools voor marketeers. U leert hoe ze werken en hoe u ze gericht kunt inzetten voor uw organisatie.

In 1 dag op de hoogte

De Masterclass is een dagprogramma dat uit twee delen bestaat. Het eerste deel voor de lunch is het theoretische kader. Dit gaat over de toepassingsmogelijkheden van AI en de meeste relevante AI-tools. De nadruk ligt op ChatGPT. U leert de ins en outs van ChatGPT, gericht op de foodsector. Het tweede deel na de lunch gaat over de praktijk. U gaat zelf aan de slag met vragen die voor uw bedrijf  het meest van belang zijn.

Deelname Masterclass

Programma

Aan bod komen de volgende onderwerpen:

 • Klantcontacten en klantenservice optimaliseren. Betere antwoorden en snellere reactie.
 • Beter onderhouden van bestaande klanten: het kost 5x meer tijd en moeite om een nieuwe klant te werven dan een bestaande binnen te houden.
 • Klanten groter maken met minder kosten.
 • Waardevermeerdering bestaande klanten.
 • Kanaliseren van communicatie en tijd besparen.
 • Verbeteren taalniveau binnen de organisatie.
 • Makkelijk schrijven van alle soorten teksten: blogs, instructies, serviceberichten, webteksten, email marketing, acties.

1. Introductie

Waarom is AI juist nu essentieel?

2. Overzicht tools AI

Overzicht van de meest actuele AI tools voor ondernemers en wat ze voor u kunnen betekenen.

3. Inleiding tot ChatGPT

Basisbegrip van wat ChatGPT is en hoe het werkt, overzicht van AI en natuurlijke taalverwerking (NLP). De 5 belangrijkste aspecten van ChatGPT die u verder helpen.

4. Uitdagingen binnen de food sector

Wat doet AI voor de food sector op gebied van communicatie: business to business en business to consumer?

5. Tekstcreatie

Creatie van tekst met AI: ChatGPT of andere AI-tools?

6. De essentie van de juiste vraag

Hoe stelt u AI de juiste vraag? 25 tips om dit direct goed te kunnen toepassen.

7. Productiviteit verbeteren met AI

Hoe helpt AI u om 80% tijdsbesparing te realiseren voor klantenservice, verkoop, marketing en interne communicatie?

8. Veiligheidsrisico’s van AI

Welke veiligheidsinstructies zijn nodig om uw bedrijfsgegevens te beschermen? Juridische en Ethische Overwegingen: bespreken van de juridische en ethische aspecten van het gebruik van AI in het bedrijfsleven. Richtlijnen voor gegevensbescherming en privacy.

Tweede helft:

Uw bedrijf en AI : praktische oefeningen en demonstraties

Hands-on sessies waar u als deelnemer ervaring kan opdoen met het gebruik van ChatGPT op basis van uw eigen situatie. U kunt zelf vragen inbrengen. We bekijken de vraag, geven tips over aanpassing van de vraag en testen deze direct. Samen komen we tot de meest efficiënte vraag die we door AI laten beantwoorden. Vragen van andere deelnemers zullen vaak voor u herkenbaar zijn.

Resultaat voor u van deze Masterclass

 • U kent de nieuwste ontwikkelingen op gebied van AI
 • U heeft inzicht hoe u tot 80% kunt besparen op marketing- en communicatiekosten
 • U leert de AI tools kennen die het meest relevant voor uw organisatie zijn
 • U leert effectief te besparen op het belangrijkste dat u heeft: uw tijd.

En:

U kunt AI gebruiken voor thema’s die spelen in uw eigen bedrijf. De kans is groot dat u al tijdens de training antwoorden krijgt die u de volgende dag al kunt toepassen.

De Masterclass staat onder leiding van Martijn Banen, AI Consultant.

Inclusief E-Boek en certificaat

Na afloop van de Masterclass ontvangt u het e-book ‘ChatGPT: de belangrijkste toepassingen voor ondernemers’ en het Certificaat van deelname.

Datum: De ‘Masterclass Artificial Intelligence voor food-professionals’ wordt donderdag 25 februari 2024 van 10.00 tot 16.00 uur gegeven. Deze is reeds volgeboekt. Vanwege grote belangstelling hebben wij twee extra data toegevoegd: 8 mei kunt u zich eveneens inschrijven!

Adres:
Effectiv Communicatie
Weerenweg 13b
1161 AE Zwanenburg


Uw investering:
Uw investering voor deze waardevolle Masterclass is € 595 per persoon. Iedere volgende persoon betaalt € 495. Dat is slim: u kunt daarna makkelijk samen overleggen en de mogelijkheden van AI binnen uw bedrijf nog optimaler benutten. De Masterclass is volledig verzorgd en inclusief lunch.

WE MAKE IT WORK!